zaterdag 1 november 2014

Coco-beauty

Kokosolie wordt tegenwoordig steeds populairder. Het is namelijk een plantaardige olie die je bijna voor alles kunt gebruiken. Lees snel verder wat je er allemaal mee kunt!


Kokosolie is absoluut een van mijn favoriete producten. Het is niet heel erg duur en je kunt het voor zoveel dingen gebruiken waardoor je andere producten niet meer hoeft aan te schaffen.
Het is een 100% natuurlijk product, het wordt verpakt in een pot en daar is het meestal een stevige pasta of hard. Het is nog steeds hetzelfde product maar de pasta of het harde mengsel smelt snel, vanaf 24 graden Celsius. Om het langer te kunnen bewaren als je in een warme omgeving bent, bewaar het dan in de koelkast.
Zoals ik al zei, kan je ontzettend veel met kokosolie;

1. Bakken
Kokosolie is gezonder dan normale bakboter. Het is dus erg gezond om hier je avondeten in te bakken, het is dus ook een goed middel om gezonder mee te eten. En néé, je eten gaat niet naar kokos smaken.

2. Lippen
Altijd droge lippen nadat je lipbalm niet meer op je lippen zit? Dit komt doordat er alcohol in normale lipbalm zit waardoor je lippen eerst zacht zijn maar nadat het product eraf is de alcohol in je lippen trekt. Het gevolg hiervan is dat je weer droge lippen krijgt en dus weer het product erop smeert. Doordat kokosolie helemaal natuurlijk is, voedt dit de lippen heel goed zonder ze uit te drogen. Je kunt ook je eigen lipbalm maken, verwarm de kokosolie 10 sec in de magnetron en giet de olie in een potje waar je je lipbalm in gaat doen. Zet het 15/20 min in de vriezer en tada je eigen lipbalm is klaar.

3. Nagelriemen
In de winter last van velletjes of kloofjes rondom je nagels, smeer er dan kokosolie op. Dit voedt de huid goed waardoor de kloofjes vanzelf verdwijnen. Als je eigen lipbalm hebt gemaakt van kokosolie kun je dit ook voor je nagelriemen gebruiken. Als je nagelriemen goed gehydrateerd zijn, zal er ook geen nagellak intrekken als je uitschiet met het lakken van je nagels.

4. Anti-rimpel
Kokosolie helpt ook goed tegen wallen en lijntjes rondom je ogen bijvoorbeeld. Smeer een beetje onder je ogen, en het resultaat zul je vanzelf zien.

5. Haar
Kokosolie kan je voor meerdere voor je haar gebruiken. Zo kun je het als masker gebruiken, pluizig haar of voor droge punten. Als je het als masker wilt gebruiken, maak je haar dan vochtig en verdeel de olie over je haar. Snel last van vet haar? smeer het dan alleen in de uiteinden van je haar. Laat het 20 min intrekken en dan uitspoelen en je haar wassen met shampoo. Bij droge punten of pluizig haar kun je op vochtig of droog haar een beetje olie in je haar doen, let wel op dat je niet teveel doet want dat ziet er ipv glanzend, vet uit.

6. Scheren
Last van een geïrriteerde huid na het scheren? Gebruik dan kokosolie als scheerschuim, dit verzorgt de huid goed en zorgt ervoor dat je huid zich goed herstelt zonder irritaties.

7. Body & Face
Doordat kokosolie zo goed hydrateert is het ook ideaal om te gebruiken als bodylotion/bodybutter op droge delen van je lichaam. Op YouTube zijn er meerde DIY'S te vinden hoe je dit zelf kunt maken.
Ook is het goed te gebruiken als nachtcrème, kokosolie zorgt er namelijk niet alleen voor dat het hydrateert maar het gaat ook niet in je poriën zitten waardoor je er geen puistjes van krijgt. Verder kun je van kokosolie en zout een erg fijne en voedende scrub maken.

8. Huidproblemen
Behalve dat het als beautyproduct gebruikt wordt, wordt het ook gebruikt tegen probleempjes met je huid. Zo is schijnt het erg goed te helpen tegen acne, en ook om hier de littekens van te verminderen/voorkomen. Ook helpt het goed tegen een muggenbult of als je constant aan het niesen bent, smeer een beetje in de binnenkant van je vervelende neus en het zal verlichten. Verbrand tijdens het zonnen? Kokosolie zorgt voor een verzachtend effect van je verbrandde huid.

9. Make-up
Allergisch voor de meeste make-up remover en maak je je gezicht en ogen schoon met een duur product of vaseline? Kokosolie is hier een betere variant voor, het is namelijk niet alleen goedkoper en 100% natuurlijk, ook zorgt het niet net als vaseline voor puistjes. Ook krijg je met kokosolie elk soort mascara van je ogen, zelfs de sterkste waterproof mascara.





Deze heb ik voor 4 euro bij de Kruidvat gekocht.


Liefs,
Megan














1 opmerking: