zaterdag 3 mei 2014

Leuke series om te volgen

Er is altijd wel een moment in de week of maand dat je totaal geen zin hebt om iets te doen, maar alle leuke films al hebt gezien.. Maar gelukkig zijn er heel veel leuke series die je kunt kijken! 

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat ie alleen maar op de bank of in bed wilt liggen met een film maarja op een gegeven moment heb je alle leuke films ook wel weer gezien. Gelukkig zijn er ook zat leuke series die je kunt volgen met meerdere seizoenen en zo'n 20 afleveringen van ongeveer 45 minuten per seizoen. Ik zal een aantal series noemen en vertellen waar ze over gaan!


Glee
De serie gaat over de zogenaamde Glee Club. Een club die Will Schuester (Matthew Morrison) aan het begin van het nieuwe schooljaar weer populair wil maken, zoals het vroeger was toen Will Schuester zelf nog in die club zat. Van de directie mag hij de Glee club gaan leiden nadat de oude zangcoach was ontslagen wegens handtastelijkheid. Na audities onder de scholieren van de William McKinley maakt de kijker kennis met de leden van de Glee Club: hoofdrolspeelster Rachel Berry (Lea Michele),
de homoseksuele Kurt Hummel (Chris Colfer), een jongen in rolstoel genaamd Artie Abrams (Kevin McHale), Mercedes Jones (Amber Riley) en de Aziatische Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz). Uiteindelijk krijgt Will Schuester Finn Hudson (Cory Monteith) zover ook in de Glee club te stappen. Deze jongen kan goed zingen en dat was net wat de Glee club nog nodig had.
De cheerleadercoach Sue Sylvester (Jane Lynch) ziet dit allemaal met lede ogen aan: de Glee club pikt al het geld in van de cheerleaders. Ze wil de club stoppen en dat doet ze door de heel goede cheerleader Quinn Fabray (Dianna Agron) bij de club te laten komen om de Glee club op die manier van binnenuit te slopen. Dit loopt echter, helaas voor Sue Sylvester, niet helemaal volgens plan...
bron

Pretty Little Liars
Het verhaal gaat over vijf meisjes, Aria Montgomery, Hanna Marin, Emily Fields, Spencer Hastings en Alison DiLaurentis. Op een dag aan het einde van hun schoolperiode hebben ze een logeerpartijtje. Die dag verdwijnt Alison spoorloos. Een jaar later zijn de beste vriendinnen uit elkaar gegroeid en hebben ze nieuwe vrienden. Aria verhuisde zelfs naar IJsland met haar ouders en haar broer. Maar wanneer Aria een jaar later terugkeert naar Rosewood krijgen ze ineens rare berichtjes van iemand die zich 'A' noemt. A dreigt hun levens te verwoesten door geheimen openbaar te maken die enkel Alison kon weten. Is A Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden verdwenen is? Of is A degene die verantwoordelijk is voor Alison haar verdwijning? De 4 meisjes komen hierdoor weer samen en proberen uit te zoeken wie A werkelijk is. Lukt het hen A te ontmaskeren of is A hen te vlug af?
bron

Awkward
Awkward is een reeks over die voorvalletjes uit onze tienertijd die ons maakten tot wie we zijn, ten goede of ten kwade. Centrale figuur in de serie is Jenna Hamilton, een meisje van 15. De combinatie van een mysterieuze brief en een ongeval geven aanleiding tot een gigantisch misverstand: Jenna wilde zelfmoord plegen! Dat voorval zet haar leven op zijn kop, en de reeks begint in de nasleep van de “mislukte zelfmoordpoging”. Ze moet niet alleen leren leven met dat nieuwe, niet-zo-lollige stigma, maar ook de alledaagse – nu eens grappige, dan weer pijnlijke – tienerdrama’s ondergaan: de geheime relatie met een populaire jongen die uitmondt een ingewikkelde driehoeksverhouding, de opgelegde therapiesessies met een hilarisch ongeschikte leerlingenbegeleider, de sabotagepogingen van een gemeen meisje dat baalt omdat Jenna haar naar de kroon steekt… Maar gaandeweg blijkt Jenna’s ongeluk de katalysator voor een onwaarschijnlijke metamorfose. Ook al gebeurt die verandering met vallen en opstaan..
bron

Suits
De nieuwe serie Suits gaat over de snelle en riskante zakenwereld van een vooraanstaand advocatenkantoor in Manhattan.
Succesvol bedrijfsjurist Harvey Specter (Gabriel Macht) neemt een groot risico door de geniale maar ongemotiveerde Mike Ross (Patrick J. Adams) aan te nemen als z’n nieuwe compagnon. Het enige probleem is dat Mike geen rechtendiploma heeft. Hij heeft echter wel een enorm grote kennisschat en een buitengewoon goed geheugen, waardoor hij een briljant advocaat blijkt te zijn. Mike en Harvey houden Mike’s gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo.
bron
The Carrie Diaries 
Carrie Bradshaw is een 16-jarige scholiere in een dorpje op een uur rijafstand van New York City. Samen met haar beste vriendinnen Mouse en Maggie brengt ze haar puberteit door, terwijl ze binnenshuis het recente verlies van haar moeder probeert te verwerken met haar vader Tom en rebelse jongere zus Dorrit. Tijdens het nieuwe schooljaar wordt ze verliefd op de nieuweling van de school, Sebastian. Concurrentie krijgt ze van Donna, het populairste meisje van de school. De driehoeksverhouding wordt verder in conflict gebracht als Carrie een stage krijgt bij een advocatenbureau in Manhattan. Ze probeert met enige moeite haar leven op school te combineren met haar carrière in de grote stad.
bron

Nikita 

"Mijn naam is Nikita. Zes jaar geleden werd ik uit de gevangenis gehaald en door een geheime overheidsafdeling gedwongen om te moorden. Drie jaar geleden ben ik ontsnapt en sindsdien ben ik opgejaagd wild. Ik was de eerste rekruut die kon ontsnappen. Ik ga ervoor zorgen dat ik niet de laatste ben."
De slanke en sexy Maggie Q brengt de Nikita-saga opnieuw tot leven met haar vechtkunsten in de 22 spannende episodes op 4 disks van de intense actieserie boordevol adrenalineverhogende opwinding en spitsvondige spionage. Met de hulp van de nieuwe rekruut Alex, die ze in de organisatie binnenhaalde, wil Nikita het black-ops agentschap "Division" stuk voor stuk en missie per missie neerhalen - zelfs als dat betekent dat ze haar voormalige collega's in gevaar brengt.
bron

New Girl

Jess - een bruisende lerares die bekend is om spontaan uit te barsten gezang - betrapt haar vriendje met een andere vrouw, en heeft behoefte aan een nieuwe plek om te wonen. Ze verhuist naar een hok met drie enkele jongens die ze nog nooit eerder ontmoet. Nick is een sleets wet-schooluitval, die meestal alleen maar wil met rust gelaten worden. Schmidt is een flitsende zakenman, die gelooft dat hij is een geschenk aan de vrouwen. Winston is een voormalig atleet die niet weet wat te doen, maar echt moet winnen wat het ook is. Kan dit disfunctionele groep omgaan met de "adorkable" nieuw meisje?
bron

Gossip Girl - Seizoen 1Gossip Girl

Lees het weblog van Manhattans meest beruchte blogger, Gossip Girl, en je weet alles. Zij houdt alle roddels bij die de ronde doen over de tienerelite van New York, van hun lotgevallen op hun dure privéscholen, tot de hipste, decadente feesten die ze bezoeken. En met de explosieve vriendschap tussen Serena en Blair, de prille liefde tussen Dan en Serena, de sprookjesachtige relatie (of misschien ook niet) tussen Nate en Blair, Chucks wilde avonturen, en Jenny's eerste kennismaking met het glamourwereldje, is er altijd een hoop te vertellen!
bron

Teen Wolf

Scott McCall wordt op een avond gebeten door een weerwolf, wat voor een nieuwe wending zorgt in zijn leven. Scott krijgt nieuwe krachten en leert die langzaam maar zeker beheersen samen met zijn beste vriend Stiles Stilinski en Derek Hale. Hij kan beter zien, ruiken en horen deze krachten bieden hem enkele voordelen; Zo schopt hij het bijvoorbeeld tot co-aanvoerder van het lacrosseteam en wordt Allison Argent  zijn vriendin. Maar er zijn ook nadelen en zelfs gevaren die gepaard gaan met zijn krachten. Chris Argent , de vader van Allison is namelijk samen met zijn zus een gedreven weerwolf jager, tevens zijn er verraders in het spel en hangt zijn liefdesleven vaak aan een zijden draadje. Het moeilijkste van al is om het hele weerwolf gedoe voor iedereen geheim te houden, wat niet altijd even makkelijk blijkt te zijn. Wanneer hij te horen krijgt dat er een genezing is voor het wolf zijn, doet hij er alles aan om dit te pakken te krijgen tot hij ontdekt dat hij de alfa moet vermoorden.
bron

The Vampire Diaries

"Meer dan honderd jaar leefde ik in verborgenheid. Maar nu niet meer. Ik weet dat het gevaarlijk is, maar ik moet haar leren kennen."De vampierbroers Stefan en Damon, de een goed, de ander slecht; Elena, een spookverschijning van de schoonheid op wie de twee broers zo'n 150 jaar eerder verliefd waren ; plus Jeremy, Bonnie, Matt en nog veel meer inwoners van het dorp Mystic Falls in Virginia. En allemaal zijn ze gevangen in een fascinerend web van geheimen, passie en angst.
bron

Hart of Dixie 

Hart of Dixie vertelt het verhaal van dokter Zoe Hart (Rachel Bilson), een in Chanel geklede New Yorker die hartchirurg wil worden. Tot haar grote teleurstelling gaat haar beurs niet door en vliegt haar droombaan in het ziekenhuis waar haar vader werkt aan haar neus voorbij. Toen Zoe afstudeerde zat er ene Harley Wilkes in het publiek, voor haar een vreemde. Hij bood haar een baan aan in haar praktijk en stuurt haar sindsdien ansichtkaarten. Nu, vier jaar later, heeft ze geen andere keus dan alsnog op zijn aanbod in te gaan.
Ze reist af naar Bluebell, Alabama en komt erachter waarom Harley Wilkes, de vreemde man, zijn praktijk aan haar heeft nagelaten. Tot Zoe’s verbazing blijkt dat ze echter maar de helft heeft geërfd, ze moet de praktijk delen met dokter Brick Breeland (Tim Matheson), die dit zeker niet zomaar zal laten gebeuren. Voor een echte New Yorker is het kleine, ouderwetse stadje Bluebell een enorme cultuurschok en dit zorgt voor enorme humor in de serie. Zoe heeft behoorlijk veel moeite zich aan te passen en maakt zich niet bepaald populair wanneer ze als een blok valt voor George Tucker (Scott Porter). George is namelijk verloofd met Lemon (Jaime King), de dochter van Brick.
Hoewel Zoe het liefst weer terug naar New York gaat, raakt ze uiteindelijk bevriend met burgemeester en voormalig NFL footballplayer Lavon Hayes (Cress Williams), en voelt ze zich niet alleen aangetrokken tot George, maar ook tot overbuurman Wade Kinsella (Wilson Bethel).
bron

Veel plezier met kijken!

Liefs,
Megan4 opmerkingen:

 1. Nu vergeet je toch White collar! te vermelden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Megan!

  Jij mag mijn foto's dan onwijs mooi vinden...ik vind het onwijs leuk dat je de moeite hebt genomen om zo'n lieve reactie bij mij achter te laten. Wat ook nog eens leuk is, is dat ik je oma ook écht ken...ik heb haar een paar jaar geleden bij Madelief op de tuin leren kennen en daarna meerdere keren ontmoet. En dat is elke keer weer gezellig. Bovendien heeft je oma ons van de nodige informatie voorzien toen wij vorig jaar voor het eerst naar Amerika op vakantie gingen.

  Ik zal de naam van je blog aan mijn jongste dochter van 16 doorgeven. Ze is gek op make-up, heeft er een hele lading van op haar kamer staan (waar ze nu al haar hele leven mee kan doen) en ze kijkt ook erg graag naar Pretty Little Liars.

  Nogmaals bedankt voor je reactie, Megan!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee je hoeft je niet te vervelen met al die leuke series Megan. Ik ken er niet zo veel van, alleen suits eigenlijk.
  Nog drie nachtjes en dan gaan we weer op weg.Kan niet wachten
  Zie jullie Maandag.
  Liefs van oma

  BeantwoordenVerwijderen