zondag 22 juni 2014

18 tips om de mooiste vakantiefoto's te maken

Tijdens de vakantie betrap je jezelf er toch wel op dat je dan de meeste foto's maakt maar af en toe zijn ze niet helemaal gelukt als hoe je gehoopt had dat ze eruit zouden zien. Maar daar zijn gelukkig wat trucjes voor!


Vakantiefoto's zijn meestal toch wel de leukste foto's van het jaar. Je hebt een lekker kleurtje, bent in een mooie omgeving en hebt het ontzettend naar je zin. Maar om nou altijd stom te poseren voor een mooi gebouw of op het strand wordt ook zo eentonig. Gelukkig kan je je fotoalbum wat interessanter maken door er af en toe wat andere foto's tussen te plaatsen. En waarom lukt het bij sommige dingen nooit om een mooie foto te maken?

1. Onderwater blup blup: koop een onderwaterzak, hiermee kan je onwijs leuke foto's maken van elkaar onderwater of van vissen. Als je iets goed wilt fotograferen wat scherp is op de camera kan je het het best van heel dichtbij zonder in te zoomen. Zo'n zak is vanaf ongeveer 25 euro te koop!
2. Vanuit de schaduw: als je vanuit de schaduw een foto maakt van iets in de zon is het contrast groter waardoor de foto er veel mooier uit ziet.
3. Play: af en toe een speelse foto ertussen is ook erg leuk, bijvoorbeeld als je in de lucht springt of als je een sjaal laat wapperen in de wind.
4. Diepte: als je onderwater een foto wilt maken in de diepte moet je ervoor zorgen dat je licht hebt en dat je camera op een snelle stand staat om scherp te stellen.
5. 1 2 3 en actie!: af en toe wat in scene zetten is ook leuk, bijvoorbeeld een zonnebril in het zand of een bal in het water. Plaats dit object niet in het midden van de foto maar meer aan de zijkant.
6. Naam locatie: af en toe zie je foto's terug en heb je totaal geen idee waar je op dat moment ook al weer was. Het is dan leuk om voordat je echt foto's gaat maken even een foto maakt van bijvoorbeeld een plaatsnaam, tomtom of de plaats in het strand te schrijven.
7. Tegenlicht: af en toe een zwart silhouet in beeld is leuk als je tegen de zon in fotografeert, of als je het licht er half langs laat komen en het licht van de reflectie van het zand neemt.
8. Spontaan: af en toe als iemand naar het gebouw loopt, de persoon scherp stellen zodat je het mooie gebouw er indirect opstaat.
9. Opzij: maak af en toe is een foto van een ander standpunt bijvoorbeeld aan de zijkant, dit zorgt voor een heel ander soort foto.
10. Klassiek: van de zonsondergang of zonsopgang met een silhouet ervoor waar de zon doorheen schijnt.

11. Verte: maak je foto's van rivieren, beekjes of hele lange wegen, zorg ervoor dat het verdwijnpunt hiervan naar rechts of links is op de foto, daardoor lijkt het nog verder weg.
12. Symbolen: elk land heeft eigen symbolen voor dingen en dat is wel leuk als variatie tussen je foto's en geeft vaak lachmomentjes.
13. Onderweg: als je op een weg loopt of rijd met een mooi vooruitzicht is dat ook erg leuk om daar een typische zomervakantie foto van te maken.
14. Grootte accentueren: rijdt je langs een enorme boom of groot gebouw, zet er dan wat naast waar je de grootte van weet, zoals de auto zelf, zo lijkt het object nog groter. 
15. Spiegeltje spiegeltje aan de wand: spiegelen! Maak een foto als iemand boven de zwembadrand of gebouwen die aan de rivier staan laten spiegelen in het water.
16. Van boven: het is ook wel eens leuk om een foto van iemand te maken vanaf boven, bijvoorbeeld als iemand op een luchtbedje in het water ligt of op de zwembadrand zit.
17. Scherp stellen: zoals ik al eerder zei, op iets scherpstellen zodat het andere op de achtergrond komt kan mooie effecten hebben ook als je bijvoorbeeld bij een portret het gezicht scherp stelt en de schouders niet.
18. Kikkerperspectief: maak een foto ter hoogte van een kikker dit geeft speelse effecten en zo laat je toch zien waar je op dat moment was alleen dan omringd door voeten.
Liefs,
Megan
Geen opmerkingen:

Een reactie posten