zondag 8 juni 2014

Stralende huid deze zomer!

De zomer komt steeds dichter bij en oh oh oh wat zijn we daar blij mee! Maar het is wel de bedoeling dat je huid ook intact blijft deze zomer. Want niets is zo mooi als een mooie stralende zomerhuid!
bron

Tijdens de zomer kan er van alles gebeuren met je huid; breakouts door de zonnebrand, vervelling doordat je bent verbrand of een geïrriteerde huid. Niet iets wat we willen laten gebeuren en dat hoeft ook niet! Met een aantal tips maak je de kans op deze dingen veel kleiner:

- versimpel je schoonmaakroutine; ga voor een milde cleanser, tonic en moisturizer. Dit zorgt er namelijk voor dat niet alles van je huid word verwijderd, want als dat wel zo is worden er vitaminen uit je huid verwijderd die je huid juist erg nodig heeft om zichzelf te herstellen of beschermen. Maar om de oneffenheden te voorkomen is het het best om 's ochtends en 's avonds je gezicht te reinigen.

- exfoliër 2x per week; dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verbeterd en daardoor het licht reflecteerd en dat geeft weer een mooi uitziende huid

- maskertjes tijd; verwen je huid 1x per week met een hydraterend masker zodat je huid weer alle belangrijke stoffen krijgt en tot rust kan komen. Doe deze dag dan ook niks van make-up op je huid zodat het kan rusten.

- bb cream; deze zomer kun je het best de: losse zonnebrand, dagcreme en foundation inwisselen voor een bb cream met spf. Zonnebrand moet je door de dag heen wel op je gezicht smeren en een dagcreme is wel goed om 10 min voordat je je bb cream gebruikt op te doen zodat je huid goed gevoed wordt.

- zonnebrand; ja ik weet het, het is af en toe irritant om je in te smeren als je dolgraag het water in wilt of je boek wilt lezen maar het is ontzettend belangrijk! Als je je niet insmeert ga je verbranden --> en dat zorgt er weer voor dat je op den duur gaat vervellen en dat is niet goed voor je huid. Ook vergroot je je kans op huidkanker, en ik neem niet aan dat je dat wilt. Als je last hebt van een vette huid(op je gezicht) kies dan voor een zonnebrand zonder olie of zelfs een voor een vette huid. 


Liefs,
Megan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten