dinsdag 10 juni 2014

Get a tan!

Het zomerse weer bereikt Nederland weer, dus het is weer tijd om lekker bij te bruinen! Al even je pigment wakker laten worden voordat het dalijk zomervakantie is. Want je wilt natuurlijk niet met melkflessen onder dat leuke jurkje lopen, of wel soms?

Bruin worden gaat bij de een veel makkelijker dan bij de ander, wat niet altijd eerlijk is.. Maar er zijn wel een aantal trucjes om het sneller te laten gebeuren of nog bruiner te worden dan je normaal wordt!

SPORTEN: jaja sporten! Door sporten ga je namelijk zweten en zweet dat in aanraking komt met de zon zorgt ervoor dat het licht wordt gereflecteerd en daardoor wordt je sneller bruin. En nog een voordeel; je bent in beweging en dat is weer goed om je lichaam in tact te houden. Je kunt bijvoorbeeld gaan: hardlopen, zwemmen, volleyballen, skaten, voetballen, hockeyen, maar wel buiten natuurlijk! Wil je het extra zwaar maken doe deze sporten dan op het strand, behalve skaten en hockeyen dan ;-)

OLIE: smeer je in plaats van met zonnebrandcrème met olie in met spf 15 zodat je wel beschermt blijft. Let wel op want als je snel verbrand kun je beter gewoon zonnebrand opsmeren. 

SCRUBBEN: hiermee haal je de dode huidcellen van je huid waardoor je vernieuwde huidlaag gebruind wordt en dus minder snel gaat vervellen en langer blijft zitten, en dat is nou net de bedoeling.


DOBBEREN: pak je luchtbedje en ga de zee in. Het water reflecteert het zonlicht waardoor je sneller bruin wordt, net als bij sporten! En je kan natuurlijk ook een watergevecht doen of andere spelletjes met water!

EEN PAAR UURTJES: ga niet gelijk de hele dag in de zon liggen, dat is erg slecht voor je huid! Kies een tijd uit van wanneer tot wanneer je in de zon gaat liggen en dan een pauze zodat je huid even kan rusten.

FOOD: hoe raar het ook klinkt maar je voeding kan ook helpen bij verkleuren. En nee je verkleurt niet oranje als een wortel of zo rood als een tomaat, maar deze twee dingen zorgen er wel voor dat je sneller bruin wordt..

AFTERSUN: dit zorgt ervoor dat je huid tot rust komt en het bruine kleurtje net even wat langer blijft! Aftersun is heel eenvoudig te kopen bij Kruidvat, Da, Etos of andere drogisten, je hebt ze van Nivea, L'Oreal en van nog veel meer merken.

Iemand die nog meer tips heeft om snel bruin te worden?

Liefs,
Megan


1 opmerking: